Γιατί επιλέξαμε σύστημα μεταφοράς

Έμαθα πως θα γίνω μπαμπάς πριν από 5 μήνες.

Δεν το περιμέναμε, δεν ήμασταν παντρεμένοι και είμαι ο πρώτος στην παρέα που θα γίνει πατέρας.

Όλα αυτά σημαίνουν πως δεν ήξερα τίποτα απολύτως για τα μωρά και τη φροντίδα τους και μέχρι και τώρα που σας γράφω διαβάζω ό,τι περισσότερο μπορώ για να είμαι… «έτοιμος».

Την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισα ποιό καρότσι θα πάρουμε. Μόλις έγραψα μήνυμα στη Χριστίνα (mother-to-be) «μωρό μου βρήκα το καρότσι μας» εκείνη απάντησε… «ναι, να το δούμε γιατί ξέρω τι θέλω και υπάρχουν χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να έχει για να με βολεύει».

Χμμμ. Στα κακά νέα δεν είχα ιδέα τι σήμαινε «να με βολεύει». Σημασία στο μυαλό μου είχε να είναι άνετα το μωρό. Στα καλά νέα, το καρότσι που τυχαία επέλεξα τα είχε όλα και με το παραπάνω.

Επιλέξαμε λοιπόν, το σύστημα μεταφοράς Trilogy Plus (η «πολυτελής» έκδοση του Trilogy) “QUATTRO”.

Τα χαρακτηριστικά που έχει αυτό το σύστημα μεταφοράς μας έκαναν να το επιλέξουμε χωρίς δεύτερη σκέψη από εμένα ή από τη Χριστίνα.

Το ΠΟΡΤ-ΜΠΕΜΠΕ

«Υπέρ για τον μπαμπά»:

Όπως διάβασα, κατά τους πρώτους μήνες το μωρό πρέπει να παραμένει ξαπλωτό, ελεύθερο να τεντώνεται, χωρίς να περιορίζεται από στενούς χώρους που είναι απαγορευτικοί για την ελεύθερη κίνηση και την χαλάρωση των μυών του μωρού. Το πορτ-μπεμπέ αυτό είναι extra – large με διαστάσεις 76 x 37 εκ. – άρα προσφέρει εξασφαλισμένη άνεση στο μωρό.

«Υπέρ για τη μαμά»:

Αυτές οι διαστάσεις είναι αρκετές για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πορτ-μπεμπέ για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα, ακόμα και όταν το παιδί είναι τοποθετημένο μέσα σε έναν χειμερινό υπνόσακο.

Το WELCOME PAD™

«Υπέρ για τον μπαμπά» – «Υπέρ για τη μαμά» – ήταν ένα σημείο που έτυχε και οι δύο να έχουμε διαβάσει στα “απαραίτητα χαρακτηριστικά για το καλύτερο σύστημα μεταφοράς”.

Ένα βρέφος μέσα στους πρώτους μήνες της ζωής του αναπτύσσεται και χρειάζεται να αισθάνεται πρωτίστως ασφαλές και προστατευμένο, όπως όταν βρισκόταν μέσα στην κοιλίτσα της Χριστίνας μου.  Πολλοί το βάζουν πάνω σε μαξιλάρια ή στον καναπέ,  αλλά κάτι τέτοιο για εμένα «απαγορέυεται» καθώς μπορεί να εμποδίσει τη σωστή διαδικασία αναπνοής. Αυτό το Welcome pad, κατασκευάστηκε με βάση την ιατρική συσκευή “START MATT”, που σχεδιάστηκε από την Inglesina σε συνεργασία με το Τμήμα Νεογνολογίας του Νοσοκομείου Maggiore της Μπολόνια και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με την ευεξία και την ασφάλεια – το έψαξα σας λέω…

Πιο συγκεκριμένα (για να ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να φροντίσετε στο μωρό σας):

  • Προωθεί τη σταθερή θέση της σπονδυλικής στήλης και της ευθυγράμμισης των άκρων
  • Προσφέρει στο μωρό την προστασία που είναι απαραίτητη κατά τις πρώτες 7 με 9 εβδομάδες της ζωής του
  • Βοηθάει στην ευθυγράμμιση των αεροφόρων οδών
  • Περιορίζει τον κίνδυνο πλαγιοκεφαλίας (σύνδρομο επίπεδης κεφαλής)
  • Προσαρμόζεται στην ανάπτυξη του μωρού, χάρη στη ρύθμιση για τη στήριξη των ποδιών
  • Διαθέτει εξαιρετικό εξαερισμό χάρη στη 3D δομή του και σε συνδυασμό με την εσωτερική αφρώδη επένδυση βοηθά στον έλεγχο της θερμοκρασίας και της εφίδρωσης του μωρού

Το STANDUP

«Υπέρ για τη μαμά»:

Ας ομολογήσω πως αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Όταν μου είπε η Χριστίνα «Σοφοκλή, η βάση STANDUP είναι η λύση για να έχουμε συνέχεια το μωρό μαζί μας τον πρώτο καιρό που θα έχουμε άγχος, στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο, παντού!» «και θα το βάζουμε εκεί όταν το φέρνουμε με το κάθισμα του αυτοκινήτου κοιμισμένο για να μην το ξυπνάμε και για να μην βάζουμε και το σκονισμένο καρότσι μέσα στο σπίτι»  ε, σκέφτηκα πόσο δίκιο έχει.

Το HUGGY GROUP 0+ – Κάθισμα αυτοκινήτου

«Υπέρ για τον μπαμπά»:

Το «απόλυτο» κάθισμα αυτοκινήτου! Είναι εξοπλισμένο με ένα πλευρικό σύστημα προστασίας από τα χτυπήματα (SHP) και διαθέτει ένα μαλακό διαπνέον μαξιλαράκι που υποχωρεί στα σημεία πίεσης, από λύκρα, εργονομικά σχεδιασμένο για να διατηρεί τη σωστή θέση του μωρού. Μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στο αυτοκίνητο μόνο του ή με τη βοήθεια των προαιρετικών βάσεων Universal ή Isofix, που ενισχύουν τη σταθερότητα του παιδικού καθίσματος μέσα στο αυτοκίνητο.

«Υπέρ για τη μαμά»:

Είναι πολύ, μα πολύ ελαφρύ (μόνο 3,7 κιλά), τοποθετείται εύκολα στη βάση για το αυτοκίνητο, στη βάση Standup ή στον σκελετό του καροτσιού, χωρίς αντάπτορες!

ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ

«Υπέρ για τη μαμά»:

Έχει μεγάλους ακτινωτούς τροχούς με αμορτισέρ και ρουλεμάν, ασορτί με το χρώμα του σκελετού. Έχει μεγάλη, επεκτεινόμενη κουκούλα με αντιηλιακή προστασία UPF 50+. Και έχει επεκτεινόμενο υποπόδιο που επιτρέπει τη μέγιστη χρήση του καροτσιού καθώς θα μεγαλώνει ο «άντρακλας» μας (περιμένουμε αγόραρο!!!).

«Υπέρ για τον μπαμπά»:

Το καρότσι ανακλίνεται πλήρως χάρη στον κεντρικό μηχανισμό του. Η θέση οριζοντιώνεται προκειμένου να εξασφαλίζει τη σωστή στάση και την άνεση του μωρού.

ΣΚΕΛΕΤΟΣ

«Υπέρ για τη μαμά»:

Κλείνει με το ένα χέρι.

Οι σκελετοί των συστημάτων μεταφοράς QUATTRO είναι εξοπλισμένοι με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Inglesina για το σύστημα κλεισίματος με το ένα χέρι.

«Υπέρ για τον μπαμπά»:

Έχει ενσωματωμένη ποτηροθήκη για το μπουκάλι του παιδιού ή για τον καφέ του μπαμπά(!). Και σοβαρά τώρα, τουλάχιστον θα είστε ήρεμοι όταν δεν είστε μαζί με τη μαμά, αφού μπορεί να το «χειριστεί» μόνη της και να κάνει τις δουλειές τις μαζί με το μωρό, χωρίς να εξαρτάται από εσάς.

Υπέρ και για τους δύο: το αγοράζεις και παίρνεις δώρο!

Μάθαμε πως για τον μήνα Μάρτιο, με την αγορά των συστημάτων μεταφοράς Trilogy ή Trilogy Plus παίρνετε δώρο το νέο μουσικό ριλάξ, Lounge της Inglesina! Εμείς ψωνίσαμε ήδη…

Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.