Ουσιαστική σχέση πατέρα και γιου

Τα αγόρια και οι μπαμπάδες έχουν μία ειδική σχέση μεταξύ τους. Οι γιοι εκτιμούν τη συναισθηματική και σωματική αγάπη που τους δίνει ο πατέρας τους.

Σύμφωνα με τις έρευνες, τα παιδιά που βιώνουν αγάπη από τον πατέρα τους τα καταφέρνουν καλύτερα στη ζωή, γιατί δεν λαχταρούν απλά αυτή τη σχέση, την έχουν ανάγκη.

Στο μυαλό ενός παιδιού, η αγάπη είναι μία λέξη που γράφεται με έξι γράμματα «καιρός».

Εάν θέλετε να δείξετε στα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε, αφιερώστε χρόνο μαζί τους. Και αν έχετε αγόρια, πρέπει να ξέρετε ότι βασίζονται σε σας για να τα καθοδηγήσετε και να είστε απλά εκεί γι’ αυτά. Κάθε αγόρι χρειάζεται ένα αφοσιωμένο πατέρα στη ζωή του.

Ας δούμε τι αγαπούν να κάνουν τα αγόρια με τον μπαμπά τους και πως με τον τρόπο αυτό η σχέση τους γίνεται πιο στενή και ουσιαστική.

Φυσική δραστηριότητα.

Τα αγόρια, από τη φύση τους, αγαπούν τη σωματική άσκηση. Τους αρέσει να τρέχουν, να παίζουν μπάλα και διάφορα άλλα αθλήματα. Έτσι αυτό που ζητούν από τον μπαμπά τους είναι να αθλούνται παίζοντας μαζί.

Όμως μεγαλώνοντας τα αγόρια αθλούνται όλο και πιο λίγο, λόγω των υποχρεώσεων τους για τις σπουδές τους και λόγω της τεχνολογίας.

Είναι σημαντικό για τον πατέρα να ενθαρρύνει το αγόρι του να συνεχίσουν μαζί τις σωματικές δραστηριότητες για να ενισχύσει τη σωματική υγεία του και την καλή τους σχέση.

Αθλητισμός.

Τα αγόρια και τα αθλήματα είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο.

Φυσικά όλα τα παιδιά δεν έχουν κλίση στα σπορ, όμως μπορείτε μαζί να παρακολουθείτε ή απλά να μιλάτε για τα σπορ μαζί τους.

Ο αθλητισμός είναι ένα εξαιρετικό σημείο σύνδεσης πατέρα – γιου.

Ψυχαγωγία.

Χωρίς καμία αμφιβολία, κάθε πατέρας έχει προσέξει πως ο γιος του αγαπά να παρακολουθήσουν μαζί ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ή ένα αγώνα μπάσκετ, ή μία ταινία με σούπερ ήρωες ή απλά να παίξουν μαζί το αγαπημένο του βιντεοπαιχνίδι.

Μαθαίνοντας τι προτιμά το παιδί σας και απλά ακολουθώντας το, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συνδεθείτε μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 3 σημαντικά πράγματα που ο πατέρας πρέπει να κάνει με συνέπεια