Ζητείται απόδραση…

you-will-628

Ο νέος χρόνος μας μπήκε λίγο άγρια. Δουλειά πολλή, άγχος πολύ και καθημερινότητα κουραστική. Ζει και όλη η χώρα το ατελείωτο θρίλερ της διαπραγμάτευσης και τελικά κάνει πολλή μιζέρια τελευταία…

γράφει ο Χρίστος Σμπώκος

Έψαχνα λοιπόν κάτι για να υπάρχει κίνητρο. Να περιμένουμε κάτι. Και το βρήκα νομίζω…

Μια εκδρομή το τριήμερο που πλησιάζει με τη γυναίκα μου και το μικρό. Οι τρεις μας. Μια απόδραση. Με κλειστό το ίντερνετ και το κινητό μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Σε ένα μέρος που δε θα ξέρουμε και δε θα μας ξέρει κανείς.

Την έχουμε και οι τρεις μας ανάγκη αυτή την απόδραση. Να τρέξουμε λίγο εκτός πόλης. Να περπατήσουμε. Να παίξουμε μπάλα και να κάνουμε ποδήλατο. Και οι τρεις! Να κοιμηθούμε ότι ώρα θέλουμε και να ξυπνήσουμε ότι ώρα θέλουμε (ή εν πάση περιπτώσει ότι ώρα θελήσει ο μικρός…)

Όλοι μας έχουμε μπουχτίσει από την καθημερινότητα που δεν αφήνει ανάσες. Ήρθε και το πολύ κρύο και το χιόνι και μας έκλεισε κι άλλο σπίτι και χειροτερέψαμε.

Λοιπόν το προτείνω σε όποιον μπορεί να πάει μια εκδρομή. Όχι κάπου «γκλαμουράτα» και «σε καλό ξενοδοχείο». Κάπου που να έχει χώρο για παιχνίδι με τα παιδιά σας. Αυτό αρκεί…

τιγρης