Απαράβατοι οικογενειακοί κανόνες για το Μουντιάλ

Επειδή ο υπέρ-μπαμπάς είναι και άντρας, από σήμερα μπαίνει σε Μundial mode. Για ένα περίπου μήνα θα ζει στο δικό του παράλληλο σύμπαν. Ειδικά από το απόγευμα και μετά. Είναι λοιπόν χρήσιμο αυτά να έχουν ξεκαθαριστεί και στο σπίτι. Ειδικά για όσους είναι το πρώτο τους Μουντιάλ ως μπαμπάδες.

γράφει ο Χρίστος Σμπώκος

Ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει μερικούς απλούς αλλά απαράβατους κανόνες:

– Όλη η οικογένεια είναι ενήμερη ότι το σπίτι από τις 19:00 και ως αργά το βράδυ είναι σε κατάσταση Μουντιάλ. Είναι χρήσιμο να υπάρχει το πρόγραμμα σε εμφανές σημείο ώστε όποιος θέλει να κάνει ένα update.

– Το τηλεκοντρόλ ανήκει μόνο στο μπαμπά.

– Η οικογένεια υποστηρίζει την ομάδα που υποστηρίζει ο μπαμπάς (πέραν της Εθνικής μας εννοείται).

– Επισκέψεις από τα σόγια, τσάγια, καφεδάκια, παιδικά σουαρέ στο σπίτι κλπ αναβάλλονται έως και την ημέρα του τελικού. Εκτός σπιτιού αντιθέτως ενθαρρύνονται.

– Προσκλήσεις σε γάμους, βαφτίσεις, παιδικά πάρτυ κλπ απορρίπτονται ευγενικά.

– Τηρείται η δέουσα σιγή από μαμά και παιδιά την ώρα των αγώνων.

– Τα παιδιά ενθαρρύνονται να κάνουν ερωτήσεις σχετικές με το ποδόσφαιρο για να μαθαίνουν. Ειδικά όσα είναι η πρώτη τους φορά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ισχύει το ίδιο για τη μαμά (με εξαίρεση το σπάνιο είδος της μαμάς – ποδοσφαιρόφιλης).

– Εάν έχουμε γιο, ακόμα κι αν είναι μηνών, τον έχουμε από κοντά και του εξηγούμε όσα συμβαίνουν. Αποτελεί επένδυση για τον κολλητό μας στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

– Σημαντικά θέματα αυστηρά (παραγγελία για σουβλάκια, πίτσα, αν πληρώθηκε η ΔΕΗ πριν την κόψουν κλπ), μπαίνουν προς συζήτηση στο ημίχρονο ή στη λήξη του ματς (ανάλογα και το αποτέλεσμα και τυχόν στοίχημα).

– Κάνουμε μια διαλογή με τα top 5 ντελιβεράδικα για να υπάρχουν πρόχειρα και φροντίζουμε να υπάρχουν σε αφθονία καθόλη τη διάρκεια του Μουντιάλ μπύρες παγωμένες στο ψυγείο, αναψυκτικά, snacks αλλά και καφές με παρελκόμενα για τα απογευματινά ματς.

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας!