Δύο νέα παιδιά φτιάχνουν τα πιο cool ελληνικά εκπαιδευτικά παιχνίδια

My Greek games: Η Έφη και ο Χρήστος εμπνέονται από την ελληνική Ιστορία και το σύγχρονο design και φτιάχνουν παιχνίδια που, εκτός από τον νου, αποτελούν τροφή και για το μάτι

Οι My Greek Games είναι δύο νέοι από τη Θεσσαλονίκη που προέρχονται από τον χώρο των τεχνών. Η Έφη Καραγκούνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980, είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (Ουαλία) και αγαπάει τον αρχιτεκτονικό και μη σχεδιασμό.

Ο Χρήστος Παπαχρήστου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980 και είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Sunderland (Αγγλία), ιδιαίτερα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα. Κοινό τους σημείο η αγάπη για τα παιδιά, τις τέχνες οποιασδήποτε μορφής και την ιστορία της χώρας μας. Μαζί φτιάχνουν εκπαιδευτικά παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά, που είναι από τα πιο ευφάνταστα και πρωτότυπα που μπορείς να πετύχεις αυτήν τη στιγμή. Και είναι 100% σαλονικιώτικα.

«Η ιδέα γεννήθηκε κάπου προς τα τέλη του 2014» λένε. «Το μικρόβιο της δημιουργίας υπήρχε από πολύ παλιότερα βέβαια, καθώς, ανήσυχα πνεύματα όπως είμαστε και οι δύο, αναρωτιόμασταν πάντα σχετικά με το τι μπορούμε να δημιουργήσουμε. Ανάμεσα σε πλήθος ιδεών, λοιπόν, ξεπετάχτηκε η συγκεκριμένη». «Ξέρεις τι σκέφτηκα; Να κατασκευάσουμε παιχνίδια! Όχι απλά αλλά εκπαιδευτικά. Με θεματολογία από την αρχαία ελληνική Ιστορία και τη μυθολογία!

Δύο νέα παιδιά φτιάχνουν τα πιο cool ελληνικά εκπαιδευτικά παιχνίδια

Με σύγχρονο design, να παντρέψουμε το τώρα με το παρελθόν» είπε ο Χρήστος και η Έφη αμέσως ξετρελάθηκε. Έμπνευση για τα παιχνίδια μάς έδωσαν, φυσικά, οι αμέτρητες ιστορίες της αρχαίας μυθολογίας και Ιστορίας. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, η μυθολογία μας είμαστε εμείς. Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν απίστευτη φαντασία.

Γι’ αυτούς η θρησκεία ήταν παντού. «Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας καταιγισμός ιδεών. Η βασική ιδέα ήταν η δημιουργία παιχνιδιών που να ψυχαγωγούν, να προσφέρουν γνώση, αλλά ταυτόχρονα να φέρνουν κοντά οικογένεια και φίλους μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι. Θέλαμε να δημιουργήσουμε παιχνίδια που να βασίζονται στο τρίπτυχο παιδί (ψυχαγωγία και εκπαίδευση) – ελληνική Ιστορία (παγκόσμια φήμη) – σύγχρονο design. Παιχνίδια που υπάρχουν ήδη στην παγκόσμια αγορά, παιχνίδια κλασικά που δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις για ένα παιδί από κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη και ταυτόχρονα θα διδάξουν με έναν ευχάριστο τρόπο κομμάτια της ελληνικής Ιστορίας και μυθολογίας. Έμπνευση για τα παιχνίδια μάς έδωσαν, φυσικά, οι αμέτρητες ιστορίες της αρχαίας μυθολογίας και Ιστορίας. Γιατί, πρώτα απ’ όλα, η μυθολογία μας είμαστε εμείς. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν απίστευτη φαντασία.

Γι’ αυτούς η θρησκεία ήταν παντού. Υπήρχαν θεοί μεγάλοι και τρανοί, όπως ο Δίας και ο Ποσειδώνας, αλλά, από την άλλη, οτιδήποτε στη φύση ήταν θεότητα γι’ αυτούς. Ο ήλιος ήταν θεός, ένας ποταμός, ένα δάσος μπορούσε να είναι μια θεότητα. Ήταν οι αρχαίοι μας πρόγονοι που έδωσαν ανθρώπινα χαρακτηριστικά στους θεούς. Μας έμοιαζαν, είχαμε τα ίδια πάθη, κάναμε τα ίδια λάθη. Παζλ που απεικονίζει τον Όμηρο Αγαπούσαν, θύμωναν, χαιρόντουσαν, μάλωναν, αλλά εκείνοι ήταν αθάνατοι.

Ένα απίστευτο χαλί με ιστορίες ξεδιπλώνεται μέχρι και σήμερα μπροστά μας, έτοιμες ιστορίες που δεν χρειάζεται να τις πειράξεις καθόλου, γιατί απλώς είναι από μόνες τους μαγικές!

Η ίδια η μυθολογία, άλλωστε, προσφέρεται για παιχνίδι, καθώς από μόνη της ορίζει τους βασικούς άξονες του παιχνιδιού: να ψυχαγωγεί, να διδάσκει και να τρέφει τη φαντασία. 27.3.2018 Οι Noema Games φιλοδοξούν να αλλάξουν το gaming στην Ελλάδα Τα My Greek Games θα μπορούσαμε να πούμε ότι απευθύνονται σε όλους. Σε μικρά και μεγάλα παιδιά, σε Έλληνες και μη, σε όσους αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό και την ποιότητα. Βασικό συστατικό είναι να τους αρέσει το παιχνίδι και να έχουν διάθεση να μάθουν.

Έπειτα από άπειρα brainstormings, αναζητήσεις και έρευνες αποφασίζεται κάθε φορά τι θα δημιουργηθεί, πώς και από ποιους θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί και πού θα απευθύνεται. Η λογική είναι να παράγουμε ελληνικά προϊόντα υψηλού σχεδιασμού και ποιότητας που προάγουν το ελληνικό αρχαίο πνεύμα, παλαιότερο και σύγχρονο, μέσα από συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες πάντα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Σ. Δάμος, Ι. Εργελετζής, Α. Φαλέγγος, Σ. Αμπατζίδης, Β. Ματζίρης.

Το design είναι ένα από τα τρία βασικά συστατικά (παιδί – ελληνική Ιστορία – σύγχρονο design) ενός παιχνιδιού μας. Μέσα από τις συνεργασίες μας προσπαθούμε πάντα να παράγουμε ένα αποτέλεσμα που, εκτός από τον νου, θα αποτελεί τροφή και για το μάτι. Η “Οδύσσεια” είναι το νέο μας best seller.

Ελληνικά εκπαιδευτικά παιχνίδια

Αυτήν τη στιγμή η “Οδύσσεια” είναι το νέο μας best seller. Πρόκειται για μια παραλλαγή στο κλασικό φιδάκι, ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Ομήρου, όπου οι παίχτες θα γνωρίσουν όμορφες μάγισσες, θα γευτούν μαγικά φρούτα, θα δειπνήσουν με τεράστιους Κύκλωπες, θ’ ακούσουν τραγούδια που θα τους τρελάνουν κυριολεκτικά, και όλα αυτά με τη βοήθεια όχι μόνο της τύχης αλλά και της γνώσης!

Η Θεσσαλονίκη είναι μια παραδοσιακά δημιουργική πόλη. Υπάρχει πληθώρα νέων καλλιτεχνών και δημιουργών που εμπνέονται από την πόλη, την ομορφιά της, τις μυρωδιές της, τη ζεστασιά της.

Η πόλη η ίδια είναι έμπνευση και δημιουργικά βρίσκεται σε πολύ καλή φάση, παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής. Η γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας έχει επηρεάσει και τη Θεσσαλονίκη φυσικά, όπως όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, με μπόλικη αισιοδοξία, πολλή δουλειά, σωστές ιδέες και… μια βόλτα στην παραλία όλα βρίσκουν λίγο-πολύ τον δρόμο τους.

Το μεγάλο μειονέκτημα σε σχέση με την Αθήνα είναι η πρόσβαση τόσο στην ίδια την πρωτεύουσα όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι συνεργάτες μας εντός Ελλάδας βρίσκονται είτε στην Αθήνα είτε στα νησιά, η πρόσβαση είναι πολύ πιο δύσκολη. Φυσικά, το Ίντερνετ βοηθάει πολύ και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο η φυσική επαφή είναι κάτι που εκτιμάμε ιδιαίτερα και θα θέλαμε να έχουμε τα δυνατότητα να επισκεπτόμαστε συχνότερα τους συνεργάτες μας. Η Θεσσαλονίκη είναι μια παραδοσιακά δημιουργική πόλη.

Υπάρχει πληθώρα νέων καλλιτεχνών και δημιουργών που εμπνέονται από την πόλη, την ομορφιά της, τις μυρωδιές της, τη ζεστασιά της. Από την άλλη, το μικρό σχετικά μέγεθος της Θεσσαλονίκης σού επιτρέπει να γνωρίζεις και να γνωρίζεσαι με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια ερεθίσματα μ’ εσένα. Να ανταλλάσσεις σκέψεις, απόψεις, όνειρα, να συμφωνείς ή να διαφωνείς με κάποιον και τελικά να γεννηθεί μια νέα ιδέα. Brainstorming με φίλους και συνεργάτες!

Αυτά που κάνουν τη Θεσσαλονίκη μοναδική είναι ο ορίζοντάς της, η θάλασσα, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, οι άνθρωποι, η ζεστασιά, οι μυρωδιές, τα χρώματα όταν δύει ο ήλιος… είναι μια πόλη-έμπνευση.

Τα προϊόντα μας μπορείτε να τα βρείτε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα μέσα από ένα δίκτυο συνεργατών που αναφέρεται στην ιστοσελίδα μας, τώρα πλέον και εκτός Ελλάδας, σε Αμερική, Αραβικά Εμιράτα και Ευρώπη.

Η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου είναι ήδη πολύ μεγάλη και είμαστε σίγουροι πως μελλοντικά θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε όλο και περισσότερες καρδιές, εντός και εκτός συνόρων!».

Πηγή άρθρου: www.lifo.gr