Γιατί είναι σημαντικό να παίζουμε με τα παιδιά μας

Τις περισσότερες φορές που τα παιδιά μας έρχονται με ενθουσιασμό και μας λένε “έλα να παίξουμε”, εμείς είμαστε έτοιμοι να τους πούμε “περίμενε λίγο” ή “δεν μπορώ τώρα, βρες κάτι να παίξεις μόνος σου”.

γράφει η Αναστασία Φωκά,

Πολλές φορές είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε το παιδί μας στο παιχνίδι.

Το έχω ζήσει πολλές φορές, να επιστρέφω από τη δουλειά και πριν προλάβω να βγάλω το μπουφάν μου να τρέχουν και τα δυο πάνω μου με ενθουσιασμό για να παίξουμε. Δεν θα στο κρύψω, τις περισσότερες φορές νιώθω ότι δεν αντέχω να τους κάνω το χατίρι, όμως πάντα παίζω μαζί τους έστω για λίγο και αυτές οι στιγμές του παιχνιδιού με κάνουν να ξεχνάω την κούραση που είχα μέχρι πριν λίγα λεπτά, με κάνουν να γελάω και να ξεχνιέμαι. Ξαφνικά μπαίνω στον κόσμο τους που έχει πολύ χαρά και αισιοδοξία.

Αλλά και εκείνα είναι πολύ χαρούμενα όταν παίζω μαζί τους, με ρωτάνε πράγματα, μέσα από τις ιστορίες που φτιάχνουμε παίζοντας μαθαίνουν καινούρια πράγματα.

Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, αφού τα βοηθά να αναπτύξουν τις κοινωνικές, σωματικές και νοητικές ικανότητες.

Γιατί είναι σημαντικό να παίζουμε με τα παιδιά μας:

• Τα παιδιά όταν παίζουν με τους γονείς μαθαίνουν πολλά πράγματα για τον κόσμο αφού παίζοντας ρωτούν και οι γονείς λύνουν τις απορίες τους.

• Περνάμε μαζί τους χρόνο διασκεδάζοντας και γελώντας.

• Γινόμαστε και εμείς παιδιά, χαλαρώνουμε μαζί τους.

• Μαθαίνουν να παίζουν με κανόνες.

• Το παιχνίδι με τους γονείς τα βοηθούν να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως, να περιμένουν τη σειρά τους, να μοιράζονται, να εκφράζουν αυτό που θέλουν με λόγια .

 

Αναστασία Φωκά – Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας – anastasiasworld.gr