Όσα ξέρουν μόνο όσοι έχουν 3 παιδιά

Πόσο και πως αλλάζει η ζωή των γονιών με τρία παιδιά;

«Πως ήθελα να έχω και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά», τραγουδούσε κάποτε η Μελίνα Μερκούρη, ένα στίχο που μία πολύτεκνη οικογένεια μπορεί να καταλάβει και να νιώσει καλύτερα.

Η δημιουργία μιας οικογένειας, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ενώ η απόκτηση ολοένα και περισσοτέρων παιδιών, «ταράζει» την ισορροπία των μελών της.

Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει και «γεμίζει» τη ζωή ενός ζευγαριού… Πόσο μάλιστα όταν αυτό συμβαίνει τρεις φορές!

Τι είναι αυτό, όμως, που γνωρίζουν καλύτερα οι γονείς που έχουν τρία παιδιά και πού διαφέρουν με τους γονείς που έχουν λιγότερα παιδιά;

Πολλαπλασιάζεται η δουλειά των γονιών

Ο προγραμματισμός είναι αναγκαίος όταν έχετε τρία παιδιά. Πως αλλιώς θα μπορέσετε να επιβιώσετε αν δεν οργανωθείτε; Οι γονείς πρέπει να έχουν τον πλήρη έλεγχο για τις δραστηριότητες των παιδιών τους. Όταν μάλιστα τα μικρά αρχίζουν και πηγαίνουν στο σχολείο τότε ο προγραμματισμός πρέπει να γίνεται από την ώρα που ξυπνάτε μέχρι την ώρα που κοιμάστε, γιατί αλλιώς θα ζείτε μέσα σ’ ένα πανικό.

Ο καθένας κάνει υποθέσεις

Αν έχετε δύο παιδιά του ίδιου φύλου, τότε ο περίγυρος σας υποθέτει ότι προσπαθείτε για το φύλο που σας λείπει.

Αν δεν είναι «θέλημα θεού», δε θα καταφέρετε να φέρετε στον κόσμο το αγόρι/κορίτσι των ονείρων των άλλων, αλλά θα κρατάτε στην αγκαλιά σας ένα υπέροχο πλάσμα, το οποίο θα είναι το αγαπημένο σας παιδί που με τίποτα και με κανένα δε θα αλλάζατε.

Απολαμβάνετε τις μικρές συμμορίες

Οι γονείς που έχουν τρία παιδιά λατρεύουν τον τρόπο που τα ίδια τους τα παιδιά σχηματίζουν μία μικρή συμμορία εναντίον τους, τη στιγμή που το σπίτι είναι ιδιαίτερα θορυβώδες.

Αυτό, φυσικά, μπορεί να συμβεί και όταν υπάρχουν δύο παιδιά στην οικογένεια, αλλά ακόμα και ένα περισσότερο, κάνει τη διαφορά.

Οι περισσότεροι μάλιστα επιλέγουν να κάνουν έναν τρίτο παιδί μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουν να μείνουν με το δίλημμα πώς θα ήταν αν… έκαναν ένα τρίτο παιδί.

Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο από… όλα

Ξεχάστε το αμάξι που είχατε. Όταν τα μέλη σε μία οικογένεια αυξάνονται, αυξάνονται και οι απαιτήσεις, είτε αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο αμάξι είτε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα, είτε μία μεγαλύτερη συσκευασία παγωτού, είτε να κλείσετε ένα μεγαλύτερο πακέτο διακοπών.

Αυξάνονται οι πιθανότητες να σας συμβούν έκτακτα γεγονότα

… ειδικά όταν απουσιάζετε στη δουλειά σας ή όταν ετοιμάζεστε για διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν ανεμοβλογιά μία μέρα πριν τις διακοπές σας ή να κάνουν εμετό στο κρεβάτι τους τη μοναδική μέρα που εσείς έχετε καθυστερήσει στη δουλειά σας.

Υπάρχει ένας ενδιάμεσος

Στα τρία παιδιά υπάρχει πάντα ένας ενδιάμεσος που μπορεί να σώσει μία κατάσταση, να αναλάβει το ρόλο του διαιτητή ανάμεσα στα άλλα δύο ή να γίνει ο μεσολαβητής των άλλων δύο στους γονείς. Ένας ρόλος που πάντα εκτιμάται, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν.

Υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά για βοήθεια

Μπορεί όσο είναι μικρά τα παιδιά, οι γονείς να κουράζονται περισσότερο , αλλά όταν αρχίζουν να μεγαλώνουν είναι γεγονός ότι, πια, υπάρχουν τρία ζευγάρια χεριών για να βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε τρεις μικρούς ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, ώστε όλα να γίνουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Υπάρχει τριπλάσια αγάπη

Θυμάστε την πρώτη φορά που το παιδί σας, σας είπε σ’ αγαπώ; Σίγουρα η στιγμή ήταν μοναδική. Σκεφτείτε να υπάρχουν τρεις φορές που μπορείτε να βιώσετε αυτό το συναίσθημα!

Είναι γεγονός ότι η ύπαρξη τριών παιδιών που σας αγαπούν ανιδιοτελώς και χωρίς όρια, δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου υπάρχει απέραντη αγάπη, απεριόριστες αγκαλιές και αμέτρητα φιλιά.