4 γυναίκες, 8 αγαπημένες ταινίες

Τί κοινό έχει μία Ξανθιά, μία Χεβιμεταλού, μία indie και μία “Mαρίνα Κουντουράτου”, όταν επιλέγουν τις αγαπημένες τους ταινίες;

Κανένα κοινό.

Έχει πλάκα όμως να ρωτάς ανθρώπους στον κύκλο σου, τις αγαπημένες τους ταινίες. Βλέπεις τί τους συγκινεί, τί τους εξιτάρει, τί τους χαλαρώνει στον ελεύθερό τους χρόνο.

Ας ξεκινήσουμε με την “ξανθιά“…Μητέρα, όμορφη και φαινομενικά “σκληρή” γυναίκα. Οι αγαπημένες τις ταινίες επιβεβαιώνουν πως τα φαινόμενα απατούν…

Το Κυνήγι της Ευτυχίας / The Pursuit of Happyness

Το Ημερολόγιο/ The Notebook Movie

H Μεταλού της παρέας καταρρίπτει εν μέρει, “τα φαινόμενα που απατούν” με επιλογές γεμάτες επιστημονική φαντασία αλλά και χορό/χορό/χορό. Aαν έχεις φαντασία και μπρίο “you can have the time of your life, σε συναυλία των Judas Priest”.

The Matrix

Dirty Dancing (1987)

H Indie της ομάδας… Καταρχάς, με τον όρο indie προσπαθώ να περιγράψω μία μαμά που ακούει: “Γιάντα να μην θέλεις Γιάντα την αγάπη μου για πάντα”, καπάκι βάζει το “χάρτινο το φεγγαράκι” και κλείνει με άσμα από τα “ζουζούνια”.
Άρα; Άρα ένα συνονθήλευμα “ό,τι να ‘ναι” με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Forrest Gump

Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ / Notting Hill

Τέλος, η συνάδελφος που αγαπά: Ελένη Μενεγάκη, Σάκης-Κάτια και ξέρει τα πάντα για μπιμπερό/θηλασμό. Η “ρομαντικιά” που θέλει να βλέπει ταινίες που την κάνουν να γελά ή πραγματεύονται με κάποιο τρόπο την ατέλειωτη αγάπη (ή απλώς τις σειρές/Χριστόφορος Παπακαλιάτης).

Μικρά Αγγλία

Pretty Woman

Το συμπερασμα είναι ένα (1).

Λένε οι άνδρες πως οι γυναικες δεν ξέρουν τί θέλουν. ΜΥΘΟΣ. Οι γυναίκες ξέρουμε πολύ καλά τί θέλουμε – θέλουμε κάτι που θα κάνει την καρδιά μας να “σκιρτήσει” και η φύση μας σχεδίασε έτσι ώστε καμία να μην μοιάζει με την άλλη, γιατί αλλιώς βρε “χαζά” η ζωή σας θα ήταν βαρετή.

Παρεμπιπτόντως οι δικές μου αγαπημένες ταινίες είναι:

The Lord of the Rings (ολόκληρη η τριλογία)

The Shawshank Redemption