Δε θυμάμαι αν σας έχω πει πως ο γιος μου κάθε μέρα πηγαίνει «στη δουλειά», όπως ο μπαμπάς του. Απλά, η δική του δουλειά είναι στον παιδικό σταθμό… και είναι σκληρή και απαιτητική και δίνει χρήσιμη τροφή για αξιόπιστα συμπεράσματα για το σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων…
γράφει ο Αλέξανδρος Παπαγιάγκου
Τα παρακάτω παραδείγματα που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές, είναι ΜΟΝΟ από τη σημερινή μέρα στη «δουλειά» του…
«Ο Μιχάλης με χτύπησε!» Και τι έκανες εσύ αγόρι μου; Του είπες πως δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε; Του είπες πως δεν σου άρεσε καθόλου και πως δεν γέλασες καθόλου; «Εγώ γκρίνιαζα!». Το είπες στην κυρία; «Όχι».
Business συμπέρασμα: Ξεκάθαρος αθέμιτος ανταγωνισμός από συνάδελφο που μάχονται για το ποιος θα ανέβει στα μάτια της διευθύντριας. Κάποιοι πατάνε επί πτωμάτων, κάποιοι άλλοι απλά γκρινιάζουν..
«Το έφαγα όλο το γιαούρτι μου». Μα η κυρία είπε πως δεν το έφαγες και το κράτησε για να στο δώσει αύριο. «Καλά, για να μη λέμε και ψέματα, το έφαγα το γιαούρτι μου». Θα μου πεις την αλήθεια; «Θα το φάω αύριο».
Business συμπέρασμα: Όταν η δουλειά που σου αναθέτουν δεν είναι της αρεσκείας σου, αρχικά υποκρίνεσαι πως την έχεις ξεπετάξει… Άμα δεν πιάσει, την αναβάλλεις. Φοβάμαι, επ’ άπειρον…
Κοιμήθηκες καθόλου; «Κοιμήθηκα!» Η κυρία μου είπε ότι κοιμήθηκες περίπου μία ώρα… «και έκλαιγα… ήθελα τον μπαμπά μου, αλλά μετά κοιμήθηκα».
Business συμπέρασμα: Όταν τα πράγματα ζορίζουν επικαλούμαστε τον General Manager που πάντα απουσιάζει σε άλλες δουλειές, και αν δούμε πως δεν γίνεται αλλιώς, απλά κλεινόμαστε στο γραφείο μας και χαζεύουμε καμία ώρα στο internet μέχρι να μας ξαναέρθει διάθεση…
Έκανες κακά; Η κυρία μου είπε πως έκανες. «Ναι, Έκανα κακά!».
Business συμπέρασμα: Όπως και να έρθουν τα πράγματα, σε κάποια φάση αναμφισβήτητα η κατάσταση θα γίνει σκατοκατάσταση. Και δεν μπορείς να το κρύψεις. Και το τονίζεις στον General Manager να το έχει υπόψη του…
Τι είναι αυτό το αυτοκινητάκι στην τσέπη σου; Αυτό δεν είναι δικό μας! Το πήρες από τον παιδικό; «Ναι, το έβαλα στην τσέπη μου, γιατί εγώ δεν έχω αυτοκινητάκι μπλε!».
Business συμπέρασμα: Μην κοροϊδεύετε τους Δημόσιους Υπάλληλους που έχουν το όνομά τους γραμμένα ακόμα και στο μπλάνκο…
«Θέλω να πάμε στον παιδότοπο!»
Business συμπέρασμα: Μετά από μια δύσκολη μέρα θα προτιμούσες να πληρωθείς μεροκάματο, παρά να περιμένεις το τέλος του μήνα… και είναι ακόμα μόνο οι αρχές του!
Κι άμα μαλώσει με κανένα άλλο παιδάκι ή τον μαλώσει η νηπιαγωγός «Όλα στον μπαμπά μου!».
Business συμπέρασμα: Κι άμα δε σας κάνω κιόλας, παίρνω το καπελάκι μου και δρόμο! Έτσι να κουνήσω το δαχτυλάκι μου, τόσοι με ζητάνε!
Διαβάστε περισσότερα στο blog Χάπι Daddy και στο ομώνυμο βιβλίο του Αλέξανδρου
Γεννήθηκα με μία βαλίτσα στο χέρι. Άδεια. Κουβαλώντας την σε δρόμους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς παρατήρησα πως στην πορεία βάραινε όλο και περισσότερο. Γέμισε με εικόνες από ταξίδια, με διαλέκτους και ξένες γλώσσες από φίλους αγαπημένους, με μυρωδιές θαλπωρής αλλά και αρώματα ανεξαρτησίας. Υπήρξα εσωτερικός οικονομικός μετανάστης για μια δεκαετία κι επέστρεψα στον τόπο που γεννήθηκα μετά από ένα γάμο, ένα διαζύγιο, ένα γιο κι ένα παιδί που ακόμα κρύβω μέσα μου. Πείστηκα τελικά να ανεβάσω την βαλίτσα στο πατάρι των αναμνήσεων και να συνεχίσω με ένα μικρό μαγικό βαλιτσάκι, του Sport Billy, ενσωματωμένο στην καρδιά μου για να εκπληρώνει τις επιθυμίες του γιου μου. Και του παιδιού που κρύβω μέσα μου. Έχω γράψει το βιβλίο Χάπι Daddy που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bookstars