4 τρόποι για να είσαι “cool” μπαμπάς

Οι νέοι μπαμπάδες ασχολούνται πολύ με τα παιδιά τους. Οι περισσότεροι μπαμπάδες πια, ξέρουν να περιποιηθούν ένα νεογέννητο, να αλλάξουν πάνες, να ετοιμάσουν γάλα.

Και όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο πιο πολύ το ευχαριστιούνται. Παιχνίδια στο πάρκο, βόλτες με το ποδήλατο και πολλά γέλια.

Καμιά φορά βέβαια γίνονται ανταγωνιστικοί και λίγο πιο αυστηροί χωρίς λόγο. Επειδή έτσι πρέπει, επειδή έτσι θα μάθουν τα παιδιά να φέρονται, για το καλό τους. Αυτές οι συμπεριφορές όμως δεν βοηθούν το παιδί.

Εγώ χαίρομαι να βλέπω το Νίκο να ασχολείται με τα παιδιά. Γίνεται και εκείνος παιδί, (καμιά φορά περισσότερο από όσο θα έπρεπε). Χθες λοιπόν άκουσα τον Ερμή να του λέει “μπαμπά, είσαι πολύ “cool” δεν είσαι σαν τους άλλους μπαμπάδες. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να περνάμε καλά μαζί. Γελάμε πολύ”. Δεν σας κρύβω ότι χάρηκα με αυτή την εξομολόγηση του Ερμή. Είναι σημαντικό τα παιδιά να νιώθουν όμορφα όταν είναι με το μπαμπά τους.

4 τρόποι για να είσαι “cool” μπαμπάς:

• Σκέψου σαν παιδί αλλά λειτούργησε σαν μπαμπάς. Παίξε με τα παιδιά σου, προσπάθησε να τα καταλάβεις, θυμήσου τι ήθελες εσύ από το μπαμπά σου όταν ήσουν παιδί. Αλλά όταν χρειάζεται βάλε όρια και εξήγησε τους.

• Δώσε στα παιδιά σου μαθήματα για τον αληθινό κόσμο. Άφησέ τα να κάνουν λάθη, μην έχεις εμμονή με την τελειότητα. Μάθε τους ότι τα λάθη επιτρέπονται και είναι μέσα στη ζωή. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε.

• Φρόντισε τον εαυτό σου. Μην παραμελείς τον εαυτό σου. Ένας καλός μπαμπάς χρειάζεται προσωπικό χρόνο.

• Να είσαι ήρεμος, μην ξεχνάς ότι είσαι το πρότυπό τους.

Αναστασία Φωκά – Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας – anastasiasworld.gr