Οι άνδρες έχουν πιο έντονα συναισθήματα από τις γυναίκες

Τα στερεότυπα θέλουν τους άνδρες τραχείς και αναίσθητους, όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, φαίνεται πως στην πραγματικότητα έχουν πιο έντονα συναισθήματα σε σχέση με τις γυναίκες. Δεν τους αρέσουν όμως τα πολύ “ζαχαρωμένα” λόγια.

Οι νευρολόγοι του ερευνητικού οργανισμού Mindlab International επιστράτευσαν 15 πατέρες και 15 μητέρες και κατέγραψαν με ηλεκτρόδια τις αντιδράσεις του δέρματος τους σε μία σειρά βίντεο, τα οποία έδειχναν μία ευτυχισμένη, μία αστεία, μία συναρπαστική και μία συγκινητική ιστορία.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στα τρία πρώτα βίντεο, τα συναισθήματα που ένιωθαν οι άντρες ήταν ελαφρώς πιο έντονα από αυτά που ένιωθαν οι γυναίκες, ενώ στο τελευταίο βίντεο η συναισθηματική φόρτιση των ανδρών ήταν διπλάσιας έντασης από αυτή των γυναικών.

Το παράδοξο όμως είναι πως όταν ζητήθηκε από τους εθελοντές να βαθμολογήσουν τα συναισθήματα που ένιωσαν ύστερα από κάθε ιστορία, οι γυναίκες έδωσαν υψηλότερη βαθμολογία απ’ ό,τι οι άντρες.

«Η μελέτη μας υποδηλώνει ότι οι άντρες φορτίζονται συναισθηματικά περισσότερο από τις γυναίκες αλλά είναι λιγότερο πρόθυμοι να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους», ανέφερε ο νευροψυχολόγος Ντέιβιντ Λιούϊς, διευθυντής του Mindlab.

Οι “ζαχαρωμένες” φράσεις δεν αρέσουν

Σε μια άλλη μελέτη που περιελάμβανε 2.000 άνδρες, οι εθελοντές έδειξαν τη συναισθηματική ανταπόκρισή τους όταν διάβασαν μια σειρά από τυπικά μηνύματα τα οποία υπάρχουν σε κάρτες για την ημέρα του Πατέρα.

Η ισχυρότερη συναισθηματική αντίδραση προκλήθηκε από τη φράση “Ο νούμερο ένα μπαμπάς”. Δεύτερη ήρθε η φράση “Είσαι το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο σε ολόκληρο τον κόσμο”, τρίτη ήρθε η φράση “Σ ‘αγαπώ”, τέταρτη το “Είσαι ο καλύτερος”, και πέμπτη το “Ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει για μένα”.

Φάνηκε πάντως ότι οι άνδρες δεν αρέσκονται σε εκφράσεις που είναι πολύ “ζαχαρωμένες”, κάτι που ίσως οι γυναίκες βρίσκουν πιο ενδιαφέρουσες.

πηγή: healthyliving.gr