Η μαγική σχέση του πατέρα με την κόρη

Η σχέση αυτή είναι ένας από τους πιο ζεστούς και έντονους δεσμούς με τον πατέρα αφοσιωμένο στην μικρή του κόρη.

Χωρίς αμφιβολία έχει μία ανεξήγητη μαγεία!

Ο πατέρας είναι ο πρώτος άνδρας στη ζωή της κόρης του και επίσης ένα εμπνευσμένο μοντέλο.

Τα κορίτσια διαμορφώνουν την εικόνα ενός πατέρα, βασιζόμενη σε μία οικεία ανδρική επιρροή που υπάρχει στην καθημερινή τους ζωή.

Πώς να ενισχύσετε το μαγικό δεσμό μεταξύ πατέρα και κόρης.

Δείξτε στο μικρό σας τη βαθιά και άνευ όρων αγάπη σας για τη μητέρα της.

Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζει ότι μπορεί να αγαπηθεί το ίδιο.

Μην ξεχνάτε ότι, όπως λένε οι ειδικοί, η σχέση μεταξύ της κόρης και του πατέρα σηματοδοτεί τις μελλοντικές σχέσεις που θα έχει με τους άνδρες ως ενήλικας.

Χάρη σε αυτή την πρώτη αγάπη, η κόρη σας θα δει με τι μοιάζει μία σχέση αγάπης. Και θα θέλει να είναι μέρος μιας σχέσης που είναι εξίσου όμορφη με εκείνη των γονέων της όταν θα μεγαλώσει και θα έρθει η ώρα να βρει το άλλο μισό της.

Το πρόσωπο του πατέρα την βοηθά επίσης να αποκτήσει και να αναπτύξει την θηλυκότητα και την προσωπικότητά της.

Μιλήστε της όμορφα. Πείτε της πόσο ωραία και έξυπνη είναι, ώστε να αισθάνεται πολύτιμη και αγαπημένη, έτσι θα αποκτήσει μία υγιή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

Ασχοληθείτε μαζί της. Χορέψτε μαζί της. Μην περιμένετε την ημέρα του γάμου της για τον πρώτο σας χορό. Θα είναι πολύ αργά!

Απολαύσετε τα πράγματα που είναι σημαντικά γι’ αυτήν και που την κάνουν πολύ ευτυχισμένη. Αφήστε την να κοιμηθεί δίπλα σας, ώστε να νιώθει προστασία και να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνη.

Η σχέση πατέρα – κόρης: Ένας δεσμός που αντέχει στον χρόνο.

Εκτιμήστε τώρα την κάθε στιγμή μαζί της. Παίξτε, κάντε της το μπάνιο της, βγείτε έξω μαζί της. Πριν καλά – καλά το καταλάβετε θα μεγαλώσει και τότε θα είναι δύσκολο.

Πηγαίνετε μαζί στο σχολείο. Θα έρθει κάποια στιγμή που δεν θα θέλει πλέον και θα ενοχλείτε όταν θα το προσπαθήσετε.

Η σχέση της μαζί σας λειτουργεί σαν μία ωρολογιακή βόμβα που εκρήγνυται στα χρόνια της εφηβείας, μία εποχή που αυτή η στενή σχέση τείνει να τεντωθεί και δημιουργείται μία απόσταση ανάμεσα στους δύο.

Όμως μην ανησυχείτε, αυτό είναι κάτι τόσο φυσιολογικό όσο και απαραίτητο για να προετοιμαστεί για τις μελλοντικές σχέσεις της με άλλους άνδρες.

Επιπλέον, τώρα στην εφηβεία, συμβαίνουν ριζικές αλλαγές. Η άφιξη της πρώτης περιόδου, μαζί με τις αλλαγές στην προσωπικότητά της και την εμφάνιση των πρώτων συναισθηματικών αποτυχιών, είναι γεγονότα που προκαλούν σύγχυση για τον πατέρα, ο οποίος αναρωτιέται συχνά γιατί ξαφνικά η κόρη του κλείνεται στο δωμάτιό της και απορρίπτει την αγάπη του!

Ακόμη και αν αυτή η χρονική περίοδος γίνει πολύ περίπλοκη, ο πατέρας πρέπει να παραμείνει δίπλα στην κόρη του. Όταν αισθάνεστε ότι το μωράκι σας έχει πλέον μετατραπεί σε ένα τελείως ξένο άτομο, ο ρόλος σας στην ανατροφή της θα είναι θεμελιώδης, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ώστε η κόρη σας να αναπτυχθεί με έναν συναισθηματικά υγιή τρόπο.

Οι ιδανικές συμβουλές στη σχέση πατέρα – κόρης.

Τέλος, γεμίστε τη ζωή της με μια μεγάλη ποικιλία από πολύτιμα μαθήματα.

Καλοί τρόποι και αξίες πρέπει να είναι ο κανόνας της ημέρας. Αλλά, πάνω από όλα, διδάξτε της χρήσιμα πρακτικά πράγματα όπως για παράδειγμα πώς να αλλάξει μία λάμπα! Εξάλλου, την προετοιμάζετε ώστε να γίνει μία ισχυρή και ανεξάρτητη γυναίκα.

Βεβαιωθείτε ότι η κόρη σας δεν πρέπει ποτέ να εξαρτάται από κανέναν, και ότι έχει την ικανότητα, τη γνώση και τις δεξιότητες για να ζήσει ελεύθερα και αυτόνομα στην ενήλικη ζωή της.

Περάστε στην κόρη σας όλες αυτές τις αξίες που θα μετατρέψουν το μικρούλι σας σε μία σπουδαία δυναμική γυναίκα!