Οι άβολες ερωτήσεις που οι περισσότεροι μπαμπάδες δεν θέλουν να απαντήσουν

Κάποιος «σοφός» είπε κάποτε ότι «δεν θα συνειδητοποιήσετε ποτέ τη σημασία κάποιου, πράγματος ή ανθρώπου, πάρα μόνο όταν θα έχει φύγει»!

Αυτό ισχύει σε τόσους πολλούς τομείς της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της γονικής μέριμνας.

Στη διάρκεια της ανατροφής των παιδιών, οι μέρες φαίνονται τόσο μεγάλες, αλλά τα χρόνια φαίνονται τόσο σύντομα.

Ως αποτέλεσμα, οι γονείς συχνά αποφεύγουν τις δύσκολες ερωτήσεις στη διάρκεια αυτών των χρόνων, που όμως αργότερα το μετάνιωσαν και θα επιθυμούσαν να τις είχαν κάνει, να τις είχαν διαχειριστεί.

Μπορεί να αφορούν σκληρά θέματα και ενώ δεν είναι εύκολο να τα σκεφτείτε, είναι σημαντικό να τα αντιμετωπίσετε πριν είναι πολύ αργά:

Μπορεί τα παιδιά μου να επαναστατήσουν όταν μεγαλώσουν;

Αν και δεν υπάρχει τρόπος για να πούμε τι θα γίνει στο μέλλον, οι γονείς έχουν επιρροή στην κατεύθυνση της καρδιάς του παιδιού τους.

Η μεγαλύτερη ευθύνη ενός πατέρα δεν είναι η επιβολή κανόνων στην οικογένεια. Είναι να καλλιεργεί και να προστατεύει την καρδιά του παιδιού του.

Γιατί αυτό που είναι τώρα στην καρδιά του θα καθορίσει τι θα είναι στο μέλλον. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες, τόσα πολλά πράγματα, που ρίχνονται στα παιδιά μας από κάθε κατεύθυνση που απαιτεί τη δική μας πρόθεση και προσπάθεια να προστατεύσουμε τις καρδιές και το μέλλον τους.

Μαθαίνουν πραγματικά τα παιδιά μας πώς να γίνουν υπέροχοι σύζυγοι και γονείς;

Σας κοίταξε στα μάτια το παιδί σας λέγοντας «θέλω να γίνω ένας καλός πατέρας σαν εσένα κάποια μέρα»; Αν ναι, όλα καλά! Μερικές φορές, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν θα γίνουν γονείς και σύζυγοι.

Και αυτό που μαθαίνουν τώρα είναι αυτό που θα τα διαμορφώσει στους ενήλικες που θα γίνουν.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα παιδιά μας θα γίνουν όχι αυτό που λέμε, αλλά αυτό που είμαστε.

Άραγε θα ξέρουν πώς να χειρίζονται τη συγχώρεση, την πικρία και τη συμφιλίωση;

Όλοι, κάποια στιγμή, πληγώνονται από τους άλλους. Και όλοι πληγώνουν τους άλλους. Ο πόνος είναι αμφίδρομος δρόμος.

Το να μάθεις να τον αντιμετωπίζεις σωστά είναι το κλειδί για να ζεις με επιτυχία. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσετε το παιδί σας για επιτυχημένες σχέσεις είναι να σας δει να είστε πρόθυμοι να συγχωρέσετε, να συμφιλιωθείτε και να αφήνετε πίσω σας πράγματα που σας κρατούν από το να επιτύχετε το σύνολο των δυνατοτήτων σας ως άτομο και ως γονέα.

Για να ζήσουν ευτυχισμένα τα παιδιά μας, πρέπει να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν σωστά και να διαχειρίζονται τους πόνους και τα προβλήματα της ζωής, και χωρίς καμία αμφιβολία χρειάζονται το παράδειγμά μας και τη βοήθειά μας για να γνωρίζουν πώς να καθοδηγούν αργότερα τη δική τους ζωή.

Κάποιοι λένε ότι «ο κόσμος μας σε 20 χρόνια θα είναι αυτός που έχουμε μεγαλώσει τα παιδιά μας σήμερα». Και είναι αλήθεια.

Η ανατροφή των παιδιών μας έχει μία επίδραση πολλών γενεών, και έτσι πρέπει σκόπιμα να αναρωτηθούμε ποια μοτίβα θέτουμε για τα εγγόνια μας και τι είδους χαρακτηριστικά θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα μεταφερθούν στις μελλοντικές γενιές μέσω των παιδιών μας, όπως ο σεβασμός, η γενναιοδωρία και η πίστη.

Δυστυχώς, σημαντικοί παράγοντες όπως αυτοί μπορεί να χαθούν για πάντα σε μία μόνο γενιά. Όπως ειλικρινά σκέφτεστε αυτές τις ερωτήσεις σήμερα, μην ξεχνάτε ότι «είναι πιο εύκολο να χτίσεις δυνατά παιδιά παρά να επισκευάζεις σπασμένους άντρες»!