Πατέρας: 10 λόγοι για τους οποίους είστε τόσο σημαντικός για τα παιδιά σας

Πολλοί νομίζουν ότι η δουλειά του πατέρα αρχίζει όταν το παιδί μεγαλώσει αρκετά.

Όμως πάνω από 700 μελέτες που δημοσιεύονται ετησίως αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι μπαμπάδες είναι απαραίτητοι!

Ας δούμε γιατί:

Ποιος άλλος, εκτός από τη μαμά, θα βάλει το παιδάκι στο κρεβάτι το βράδυ, θα το μάθει πώς να κάνει ποδήλατο και θα το κεράσει το πρώτο του ποτό!

Έχει τα γονίδιά σας. Είστε ένα μέρος της ιστορίας του, ποιος είναι, σε ποιον μοιάζει, με αυτά τα μεγάλα μάτια και το αδέξιο βάδισμα.

Είστε σημαντικός για τη σύντροφό σας επίσης. Όταν είστε παρόν από την αρχή, ο θηλασμός είναι πιο εύκολος και επιτυχής και είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρει από τη μεταγεννητική κατάθλιψη.

Θα μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά. Τα παιδιά που έχουν τον πατέρα τους κοντά τους έχουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες όταν φτάσουν στην ηλικία για το νηπιαγωγείο και έχουν καλύτερα αποτελέσματα στις εξετάσεις τους στα 16 χρόνια.

Το να είσαι καλός πατέρας κρατά το παιδί υγιές. Η στενή σχέση πατέρα – παιδιού, αποτελεί βασικό παράγοντα μακροχρόνιας ψυχικής υγείας.

Οι γυναίκες που έχουν μία επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα έχουν όλες ένα κοινό σημείο: ο σύντροφός τους τις σέβεται και τις ενθαρρύνει.

Κάντε το καλύτερο δυνατόν σαν πατέρας και όταν έρθει η ώρα του παιδιού σας, θα γίνει και αυτό ένας εξαιρετικός γονέας.

Θα κρατήσετε το γιο σας εκτός φυλακής! Καλή γονική φροντίδα θα πει ότι ο γιος σας δεν είναι πιθανόν να έχει ποινικό μητρώο.

Η κόρη σας θα είναι πιο ευτυχισμένη αργότερα. Η εμπλοκή του πατέρα στην νεαρή ηλικία, συσχετίζεται με την επιτυχημένη αισθηματική της ζωή.

Θέλετε το παιδί σας να έχει μεγάλη αυτοεκτίμηση, να είναι φιλικό και να εμπιστεύεται τους άλλους; Η επιρροή σας στη ζωή του, προσέξτε, από πολύ νωρίς θα κάνει τη διαφορά.

Μη λείψετε ποτέ από κοντά τους. Απολαύστε κάθε στιγμή που είστε δίπλα στα παιδιά σας και να είστε σίγουροι ότι θα καμαρώνετε αργότερα, σωστά, ολοκληρωμένα και ευτυχισμένα άτομα.