Μωρό και αποταμίευση

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα μυστικό… ένα μυστικό που κανείς δεν το ξέρει… Ο ερχομός ενός μωρού σημαίνει έξοδα.

Ναι θα γεμίσει τη ζωή σου με περισσότερες χαρές από ό,τι έχετε ποτέ φανταστεί αλλά πώς να το κάνουμε, δεν είναι ψέμα ότι θα σημάνει και μία άλφα οικονομική πίεση. Εντάξει, το παραδέχομαι. Δεν είναι δα και κανένα μεγάλο μυστικό. Είναι μία πραγματική αλήθεια που πρέπει κανείς να έρθει αντιμέτωπος στο ξεκίνημα μιας οικογένειας.

Τα νέα έξοδα είναι κάτι που κάθε γονιός θα πρέπει να αρχίσει να βάζει σε πρόγραμμα πολύ πριν τον ερχομό ενός παιδιού. Όλοι το ξέρουμε, μα πολλοί από εμάς το χάνουμε στην πορεία. Λίγο ο ψυχολογικός παράγοντας κι ότι νιώθουμε πως έχουν πέσει όλα μαζί, βάλε και το γεγονός ότι κοιμάσαι με διαλείμματα, πώς να κάτσεις μετά να μελετήσεις τα οικονομικά και να λύσεις το παζλ του οικογενειακού προϋπολογισμού;

Η απάντηση που πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου είναι ότι όλο και λίγο χρόνο θα καταφέρεις να ξεκλέψεις προκειμένου να κάνεις κάτι καλό για το μέλλον του παιδιού σου. Ακούγεται τετριμμένο, αλλά είναι αλήθεια. Διάλεξε την τράπεζα της αρεσκείας σου, ή κάλεσε τον ασφαλιστή σου και ενημερώσου για αποταμιευτικά ή ασφαλιστικά προγράμματα.

Και εδώ είναι που θα γυρίσει κάποιος να πει «Τι λες ρε αδελφέ, εδώ δεν τα βγάζουμε πέρα όπως είμαστε, μας λες να κάνουμε και αποταμίευση;» Γνωρίζω πολύ καλά ότι για κάποιους είναι πολύ δύσκολο να τα βγάζουν πέρα με τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται στο νοικοκυριό με τον ερχομό ενός παιδιού. Ωστόσο γνωρίζω εξίσου καλά ότι η ικανοποίηση που θα έρθει αργότερα έχοντας αποταμιεύσει από το υστέρημα σου είναι τεράστια!

Δοκίμασε το ή τουλάχιστον για αρχή προσπάθησέ το αν μπορείς…