Ο Παναγιώτης Φασούλας μιλά για τη διάγνωση και τη μάχη του γιου του

Ο αγαπημένος σε όλους μας Παναγιώτης Φασούλας παραχώρησε μία συγκλονιστική εξομολόγηση, στην οποία μιλά για τον γιο του που διεγνώσθη με λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας μίλησε ανοιχτά για τη δοκιμασία που βίωσε η οικογένειά τους όταν ο γιος του διεγνώσθη με καρκίνο.

Σήμερα ο 18χρονος γιος του σέντερ που έγραψε τη δική του ιστορία στα γήπεδα ολόκληρης της Ευρώπης είναι υγιής και προτρέπει τον πατέρα του να μιλήσει γι αυτή τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του προκειμένου να δώσει δύναμη και ελπίδες στα νέα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο.

Η διάγνωση του καρκίνου

«Εμείς δεν το λέγαμε για να μη φέρουμε τον Γιάννη σε δύσκολη θέση. Όμως μου το ζήτησε εκείνος, γιατί θέλει να γίνει γνωστό τώρα που έγινε 18 ετών», αποκαλύπτει ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά στη συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε και αποσπάσματά της δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso.

Πότε ξεκίνησε η περιπέτεια του παιδιού;

«Στις 27 Δεκεμβρίου 2004, με το τσουνάμι της νοτιανατολικής Ασίας, διαγνώστηκε ο 4χρονος Γιάννης… Είναι πολύ πιο ισχυρό να θυμάσαι πότε ξεκίνησε χημειοθεραπεία το παιδί σου από το πότε έχεις επέτειο γάμου ή πότε εκλέχτηκες βουλευτής. Δεν είναι τόσα σημαντικά αυτά… Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σκεφτείς -για οποιονδήποτε άνθρωπο- ότι θα χάσεις το παιδί σου.

Διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Μπήκαμε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», το οποίο είναι εξαιρετικό νοσοκομείο, με εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και ξεκίνησε τις θεραπείες. Μείναμε τέσσερις μήνες. Έγινε μια επιπλοκή που δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί.

Η Μάσα αποφάσισε οτι πρέπει να πάμε στο παιδικό νοσοκομείο “Saint Jude” στο Μαϊάμι. Κινήσαμε γη και ουρανό για να μας δεχθεί, καθώς είναι πολιτική τους να μη δέχονται παιδιά που έχουν ήδη αρχίσει θεραπεία κάπου αλλού. Τετάρτη βράδυ μας δεχτήκανε και Παρασκευή πρωί φύγαμε με πτήση για Άμστερνταμ κι από εκεί για Μέμφις, για να μείνουμε κανένα τρίμηνο, αλλά μείναμε πέντε χρόνια» περιγράφει ο Θεσσαλονικιός αθλητής ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σύζυγό του Μάσα η οποία στάθηκε σαν βράχος στα δύσκολα και αποδείχθηκε μια «ηρωίδα μαμά».

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε στο Nοvalife, ωστόσο η εφημερίδα Espresso έφερε στη δημοσιότητα ορισμένα αποσπάσματα.