10 σημάδια ότι ο σύζυγός σας θα γίνει ένας καταπληκτικός πατέρας.

paterassizigo11s

Ίσως σκέφτεστε να παντρευτείτε το αγόρι σας, αλλά δεν είστε σίγουρες αν θα γίνει καλός πατέρας.

Ή είστε ήδη παντρεμένη και έχετε αρχίσει να σκέφτεστε να κάνετε πλέον οικογένεια.

Και ίσως έχετε παιδιά αλλά έχετε μερικές αμφιβολίες για το πώς εξελίσσεται η σχέση πατέρας – παιδιά.

Δεν έχει λοιπόν σημασία σε ποιο σημείο βρίσκεται η οικογένειά σας, αν ο φίλος ή ο σύζυγος έχει τα παρακάτω 10 χαρακτηριστικά είναι σίγουρο ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός πατέρας!

1. Δεν φοβάται να μοιάζει σαν τρελός.

Εάν δεν νιώθει εύκολα αμηχανία, είναι ένα καλό σημάδι ότι θα γίνει εξαιρετικός μπαμπάς.
Είναι το είδος του άντρα που θα αφήσει την κόρη του να ζωγραφίσει με μοβ βερνίκι νυχιών τα δάκτυλά του και θα είναι χαρούμενος γι’ αυτό, επειδή θέλει να κάνει τη μικρή του κόρη να αισθανθεί σημαντική!

2. Σας φροντίζει όταν αρρωστήσετε.

Όταν είστε άρρωστη, αισθάνεστε πάλι σαν μωρό, αδύνατη και εξαρτάστε από κάποιον άλλο να σας φέρει ένα μπολ σούπα και να δείτε κάτι ευχάριστο και παιδικό στην τηλεόραση.
Εάν ο σύντροφός σας είναι κοντά σας και σας φροντίζει είναι σίγουρα ο τύπος που θα γίνει καλός πατέρας.

Και όχι μόνο αυτό, αν ασχοληθεί μαζί σας όταν κάνετε εμετό, ασφαλώς λίγο χυμένο γάλα, ή φαγητό ή μία λερωμένη πάνα δεν θα τον ενοχλήσουν καθόλου.

3. Θυσιάζεται σαν να είναι η καθημερινή του δουλειά.

Εάν είναι πρόθυμος να παρατήσει αυτά που θέλει να κάνει, από τα μικρά πράγματα όπως να παραγγείλει κινέζικο φαγητό αντί για ιταλικό, έως τα μεγάλα όπως να πάει στη δουλειά του αντί να μείνει σπίτι και να κοιμηθεί, για τη σύζυγο και την οικογένειά του, δεν υπάρχει αμφιβολία, θα είναι θαυμάσιος πατέρας.

Κάθε αλλαγή στη σχέση από τότε που ήταν μόνος, στο γάμο και από το γάμο στην πατρότητα, απαιτεί σημαντική προσωπική θυσία. Αν λοιπόν σκέπτεται περισσότερο την ευτυχία των άλλων από τη δική του ευχαρίστηση θα είναι υπέροχος πατέρας.

4. Αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν μεγάλους.

Ακόμη και αν δεν έχετε παιδιά, έχετε ασφαλώς παρατηρήσει τον άνδρα σας πως φέρεται με τους μικρούς σας φίλους.

Μήπως τα «διώχνει» μακριά σαν να είναι κάτι ενοχλητικό, ή μήπως γονατίζει δίπλα τους για να τους εξηγήσει ότι το πλαστικό φωτεινό σπαθί τους ή η κούκλα τους είναι το πιο όμορφο παιχνίδι που έχει δει;

Εάν ο σύζυγός σας νοιάζεται για τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο που νοιάζεται για τους ενήλικες, θα είναι ένας πολύ καλός μπαμπάς.

5. Αν μαγειρεύει και όχι μόνο.

Αν δεν τον πειράζει να τακτοποιήσει το μπάνιο, ή να διπλώσει τα καθαρά ρούχα, αυτό σημαίνει ότι είναι το είδος του ανθρώπου που δεν πρόκειται να αφήσει «γυναικείες» δουλειές, όπως τη φροντίδα του παιδιού, μόνο για σας.

Ο τρόπος με τον οποίο εκπληρώνει την υποχρέωσή του να συμμετάσχει σε δουλειές του σπιτιού, δείχνει πως θα φροντίσει επίσης το παιδί του την νύχτα.
Ένας εξαιρετικός μπαμπάς αναγνωρίζει ότι ο πατέρας είναι το ίδιο υπεύθυνος για την ανατροφή των παιδιών όπως και η μητέρα.

6. Είναι υπομονετικός.

Η ανατροφή των παιδιών μπορεί να δοκιμάσει την υπομονή σας όσο τίποτε άλλο.

Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κάνουν απλές εργασίες και μερικές φορές είναι δύσκολο να εξηγήσεις γιατί είναι σημαντικό να μην λύσουν τη ζώνη ασφαλείας και να το επαναλάβεις 14 φορές μόνο σε μία βόλτα με το αυτοκίνητο.

Οι καλοί γονείς είναι τα άτομα που μπορούν να ασχοληθούν με αυτές τις καταστάσεις σε τακτική βάση, χωρίς να εκνευρίζονται. Έτσι η υπομονή που δείχνει ο σύντροφός σας είναι καλό σημάδι.

7. Του αρέσουν τα αστεία.

Όταν ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ και ο υπάλληλος ρωτά «θέλετε να βάλω το γάλα σας σε σακούλα;» και ο σύζυγός σας απαντήσει «δεν πειράζει μπορείτε να το αφήσετε στο μπουκάλι!».

Είναι επίσης καλό σημάδι, του αρέσουν τα αστεία και θα κάνει το ίδιο με τα παιδιά του.

 

8. Είναι ανεκτικός σε λάθη.

Τα λάθη είναι φυσικά ένα μέρος της ζωής. Αλλά η ζωή ενός γονέα είναι αντιμέτωπη με πάρα πολλά λάθη.

Τα παιδιά μαθαίνουν τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές πρόκειται να κάνουν κακές επιλογές.
Και οι γονείς δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τα λάθη των παιδιών τους, θα πρέπει επίσης να ασχοληθούν με τα δικά τους λάθη, καθώς θα προχωρούν στο νέο κόσμο της γονικής φροντίδας.

Ο σύντροφός σας θα γίνει ένα θαυμάσιος πατέρας αν μπορεί να «σβήσει» τα δικά του λάθη και τα λάθη των άλλων και να τα χρησιμοποιήσει σαν βάση και εμπειρία για να προχωρήσει.

9. Έχει φαντασία.

Ο σύζυγός σας πρόκειται να γίνει ένας καλός πατέρας, αν βρίσκει φοβερές ιδέες στα ραντεβού σας ή πρωτότυπους τρόπους για να διορθώσει μια ζημιά στο σπίτι.

Αυτή είναι μία ικανότητα του μπαμπά, γιατί, ή έχετε μικρά παιδιά ή εφήβους, αυτά θα αναζητήσουν τη δημιουργικότητά του.
Εάν λοιπόν ο σύζυγος είναι εφευρετικός, θα είναι σε θέση να σκεφτεί μοναδικούς τρόπους για να διδάξει, να ψυχαγωγήσει, να πειθαρχήσει και να βοηθήσει τα παιδιά.

10. Σας αγαπά.

Οι καλύτεροι μπαμπάδες διδάσκουν στα παιδιά τους τι είναι ο σεβασμός και η αγάπη, μέσω του τρόπου που φροντίζουν τη γυναίκα τους.

Ο σύζυγος που κρατά το χέρι της γυναίκας του δημόσια και εκτιμά την γνώμη της είναι καλός άνθρωπος.
Αν ο σύντροφός σας είναι φανταστικός σύζυγος θα γίνει και φανταστικός πατέρας.