4 πράγματα που χρειάζονται τα παιδιά από το μπαμπά τους

Ο ρόλος του μπαμπά είναι πολύ σημαντικός για την συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Τα παιδιά που περνάνε χρόνο με το μπαμπά τους είναι είναι πιο επιτυχημένα, πιο ευτυχισμένα, μαθαίνουν να παίρνουν ρίσκο και έχουν θάρρος να ξεπερνούν τα εμπόδια.

Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος με τον μπαμπά είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν με τη μαμά. Ο μπαμπάς αφήνει το παιδί να ξεπεράσει τα όρια καμία φορά, του επιτρέπει να βγει από το πρόγραμμα, το παιδί νιώθει πιο ελεύθερο και πιο ανεξάρτητο.

Το έχω παρατηρήσει και εγώ, ο Νίκος παίζει με τα παιδιά πολύ διαφορετικά από μένα. Εγώ προσπαθώ να τα προστατεύσω, να τους εξηγήσω και να τους μάθω μέσα από το παιχνίδι πράγματα. Εκείνος τα αφήνει να διασκεδάσουν περισσότερο. Ναι, κάνει πράγματα που εγώ δεν συμφωνώ, αλλά τελικά τα παιδιά είναι χαρούμενα, γελάνε δυνατά, σκέφτονται καινούριες ιδέες για παιχνίδια. Ειδικά, εκτός σπιτιού ο Νίκος το διασκεδάζει περισσότερο από εκείνα.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος του μπαμπά είναι το ίδιο σημαντικός με της μαμάς.

4 πράγματα χρειάζονται τα παιδιά από τον μπαμπά τους:

  • Αγκαλιές, φιλιά και πολλή αγάπη. Δείξτε τους τα συναισθήματα σας.
  • Ενθάρρυνση, ενθαρρύνετε να παιδιά σας, ακόμα και όταν δεν τα καταφέρνουν, συνεχίστε να πιστεύετε σε εκείνα.
  • Αφιερώστε τους χρόνο καθημερινά.
  • Παίξτε μαζί τους.

Αναστασία Φωκά
Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας – anastasiasworld.gr