Τι να μην πείτε ποτέ σε νέα μαμά

sobrevivir-como-pareja-despues-de-tener-un-bebe

Κατά κοινή ομολογία οι νέες μαμάδες είναι λίιιιγο παραπάνω ευαίσθητες από ότι συνήθως. Οποιοδήποτε αρνητικό ή επικριτικό σχόλιο μπορεί να τις επηρεάσει αρνητικά και να ρίξει την ψυχολογία τους στα.. τάρταρα. Ακόμη κι αν πολλές φορές οι μαμάδες αδικούν ή καλύτερα παρεξηγούν τους μπαμπάδες, καλό είναι μερικές φράσεις όπως οι ακόλουθες να μην ειπώνονται αν δεν υπάρχει δόση αλήθειας. 

1. Θέλω να κάτσω λίγο μόνος μου..

Εκεί που εκείνη τρέχει πάνω-κάτω ασταμάτητα για να μαγειρέψει,πλύνει,καθαρίσει,φροντίσει εσάς και το μωρό αν πείτε με αυτόν τον τρόπο αυτήν την κουβέντα μάλλον κινδυνεύετε… Σαφέστατα θέλετε τον χρόνο σας απλά προτού τον διεκδικήσετε βοηθήστε τη να κάτσει κι εκείνη για πέντε λεπτά.

2. Δεν είναι δουλειά μου…

Χμμμ… Η ακεραιότητα σας συνεχίζει να “κινδυνεύει”.. Ακόμη κι αν το σφουγγάρισμα δεν είναι κάτι που μέχρι στιγμής κάνατε.. ε, βάλτε ένα χεράκι… Το μόνο που δεν είναι δουλειά σας.. είναι ο θηλασμός.. Κι αυτό γιατί δεν μπορείτε..

3. Δούλευα όλη μέρα ενώ εσύ ήσουν σπίτι.

Πράγματι ήταν σπίτι όλη μέρα. Ξύπνησε, έφτιαξε πρωινό, ξύπνησε-έντυσε-ετοίμασε τα παιδιά, σας έφτιαξε καφέ, πήγε το ένα παιδί σχολείο, θήλασε το άλλο το είχε όλη την ώρα στο νου της, μαγείρεψε,έπλυνε, άπλωσε, καθάρισε και ήπιε νερό ώρες μετά…

Κακή ιδέα έστω κι αν απλώς το σκεφτείτε …

4. Πάλι φακές;

Πάλι και πάλι και πάλι.. μέχρι να υπάρξει χρονος.

5. Μήπως να βγάλεις τα φρύδια σου;

Μμμμ τέλεια.. κάντε τη να αρχίσει να σκέφτεται ότι κοιτάτε άλλες… Καλύτερα κάντε της δώρο μία μέρα περιποίησης.. Και θα νιώσει κούκλα και θα σας ευγνωμονεί για τις στιγμές ηρεμίας!

6. Αγάπη μου μήπως είδες το….;

-Ναι! είναι στην κρεμάστρα.

-Δεν είναι.

Έρχεται και τελικά είναι στην κρεμάστρα..

7. Μια χαρά είναι! Βάλε όποιο θες…

Δώστε σημασία. Με ποιό ρούχο δείχνει πιο όμορφή και τα μαλλιά της κότσο ή κάτω;; είναι χαζές ερωτήσεις ίσως αλλά… το έχει ανάγκη.