Χρόνια πολλά superdads

Την Κυριακή 17/6 είναι η γιορτή του πάτερα. Η γιορτή του πάτερα είναι μια γιορτή για να τιμήσουμε τους μπαμπάδες, αντίστοιχη με αυτή της γιορτής της μητέρας.

Η γιορτή του πάτερα ή ημέρα του πάτερα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Η πρώτη γιορτή του πάτερα γιορτάστηκε το 1908 στη Δυτική Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όμως το 1966 αναγνωρίστηκε ως επίσημη γιορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα καθιέρωσαν τη γιορτή οι διαζευγμένοι μπαμπάδες, εξαιτίας της απαξίωσης του πάτερα από τη δικαιοσύνη στα δικαστήρια.

Η μέρα αυτή λοιπόν είναι αφιερωμένη σε όλους τους μπαμπάδες που ο ρόλος τους είναι τόσο σημαντικός όσο και αυτός της μαμάς. Με αυτό το ποστ σήμερα θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εκείνους τους μπαμπάδες που αγαπάνε και φροντίζουν την οικογένεια τους.

Που όσο κουρασμένοι κι αν είναι έχουν πάντα διάθεση για ένα ακόμα παιχνίδι. Που τρέχουν να γυρίσουν σπίτι μετά τη δουλειά για να δουν το παιδί τους πριν κοιμηθεί και να του διαβάσουν παραμύθι.

Που είναι έτοιμοι να εξερευνήσουν τον κόσμο μαζί με τα μικρά τους. Που δεν αλλάζουν με τίποτα μια βόλτα στο πάρκο. Που επιδιορθώνουν τα πάντα για να δουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών τους. Που τα αγκαλιάζουν και τους λένε σ’ αγαπώ.

Που τους μαθαίνουν να πιστεύουν στον εαυτό τους και να ακολουθούν τα όνειρα τους. Που λένε ατελείωτες ιστορίες στα παιδιά τους. Που έχουν πάντα λύση σε κάθε πρόβλημα. Που ακούνε προσεκτικά τα παιδιά τους. Που βλέπουν τα λάθη σαν ευκαιρία για διάλογο. Που είναι πάντα εκεί…

Χρόνια πολλά!