12 οδηγίες για τον τοκετό και μετά

τοκετό
Εκείνη θα γίνει μαμά, εσύ μπαμπάς και το μωράκι όπου να᾽ναι θα βρίσκεται στην αγκαλιά σας… Είστε και οι δυο πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ! Αλλά και αγχωμένοι αν όλα θα πάνε καλά, ιδιαίτερα εάν είναι η πρώτη φορά.

Τη χρονική αυτή περίοδο, όλοι φαίνεται να πέφτουν πάνω στη μέλλουσα μαμά και οι διαθέσιμες για εκείνη πληροφορίες και συμβουλές χιλιάδες . Όμως υπάρχει και ένας αφανής ήρωας που ονομάζεται “μπαμπάς”. Να μην πούμε κάτι και σε αυτόν;

Μπαμπάς στον τοκετό

“Τοκετός σημαίνει ότι θα γίνεις μπαμπάς! “

Όσες φορές και αν χρειαστεί να την καθυσηχάσεις κάντο.
Να ξέρεις πως πιο πολύ χρειάζεται να “είσαι εκεί” από το να ”κάνεις πράγματα”.

Μην αναφέρεις πράγματα ακόμα και αν σου κάνουν εντύπωση, όπως πχ περίεργους θορύβους προερχόμενους από το έντερο.
Μην μετράς το χρόνο που διαρκεί ο τοκετός. Και αν το μετράς, μην της το πεις. Ας διαρκέσει όσο χρειάζεται, η φύση ξέρει.
Αγκάλιασε την και πες της πόσο όμορφη δείχνει, ακόμα και αν είναι αναμαλλιασμένη.

Μην απαντάς τηλέφωνα, email κλπ. Είναι εκνευριστικό. Απόλαυσε τη μαγεία του τοκετού και άσε τη τεχνολογία για αργότερα.

Μπαμπάς στο σπίτι

Πες της πόσο δυνατή είναι και πόσο όμορφη δείχνει. Μην την «ξεχάσεις», ενθουσιασμένος από το υπέροχο μωράκι σας.

Να είσαι παρόν στους θηλασμούς της μετά τον τοκετό και να ακούς προσεχτικά και εσύ τις οδηγίες της συμβούλου γαλουχίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μετά, όταν θα είστε μόνοι σας.

Πάρε τις 3+1 σημαντικές φωτογραφίες: α) Μαμά με μωράκι, β) μαμά, μπαμπάς και μωράκι και γ) παππούδες με μαμά, μπαμπά και μωράκι. Και τον πρώτο θηλασμό. Τύπωσε τες 2 φορές και βάλε τη μία τετράδα στο κουτί των υπέροχων αναμνήσεων.

Ειδοποίησε τους “δικούς” σας, αλλά ζήτα από κάποιον άλλο να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους για τη χαρά σας. Είναι πιο σημαντικό να είσαι με το μωράκι και τη σύζυγο σου από το να είσαι διαρκώς στο τηλέφωνο.

Καθορίστε μαζί τις επισκέψεις από φίλους και συγγενείς. Μπορεί να είναι κουρασμένη και να θέλει να περάσει το πρώτο 24ωρο αποκλειστικά με το μωράκι σας. Κατάλαβε την!

Είσαι πλέον μπαμπάς, ζήσε λοιπόν την εμπειρία αυτή σε όλο της το μεγαλείο. Άκου με προσοχή και μάθε από κάθε ειδικό αυτά που θα σου πει για το μωρό σας και τη φροντίδα του όταν με το καλό επιστρέψετε σπίτι σας.
Για το μπανάκι του, τη φροντίδα του αφαλού, τον ύπνο..

Διαβάστε ακόμη: Το ζευγάρι στο ταξίδι της εγκυμοσύνης

911e1f1a03fe8575e30012dd5d7c17ed-e1449989784846feat

πηγή: momsclubmagazine.gr