Χριστούγεννα, μια γιορτή για όλη την οικογένεια

Τα Χριστούγεννα για τους περισσότερους από εμάς είναι μια γιορτή που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Νιώθουμε ότι θέλουμε να προσφέρουμε, αγοράζουμε δώρα, τρώμε όλοι μαζί, ερχόμαστε πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, όλα αυτά τα λαμπάκια, τα χρωματιστά στολίδια, τα γλυκά, οι ήχοι από τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια μας φέρνουν χαρά. Μας γεμίζουν με θετικά συναισθήματα, μας φέρνουν κοντά στην παιδική μας ηλικία, μας γεμίζουν ενθουσιασμό και θετική ενέργεια.

Ας κάνουμε λοιπόν και τα φετινά μας Χριστούγεννα μοναδικά. Κανονίστε μια μέρα που θα μπορείτε να είστε όλη η οικογένεια μαζί να στολίσετε το σπίτι. Είναι σημαντικό για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας να είμαστε όλοι μαζί αυτές τις μέρες, να δημιουργούμε όμορφες εικόνες και να χτίζουμε όμορφες αναμνήσεις.

Φτιάξτε γλυκά μαζί με τα παιδιά σας, τα Χριστούγεννα έχουν μυρωδιά από κανέλα, πορτοκάλι, μέλι και ζάχαρη. Ας γεμίσουμε το σπίτι μας και τις όμορφες στιγμές μας με ωραίες μυρωδιές. Η όσφρηση συνδέεται με τη μνήμη περισσότερο από κάθε άλλη αίσθηση. Μια μυρωδιά μπορεί να μείνει για πάντα στην μνήμη μας και να μας γεμίσει συναισθήματα.

Μόλις κλείσουν τα σχολεία οργανώστε βραδιά ταινίας, καθίστε με τα παιδιά σας στον καναπέ και δείτε μια Χριστουγεννιάτικη ταινία. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να γελάσουμε όλοι μαζί.

Μάθετε στα παιδιά σας να προσφέρουν. Μαζέψτε μαζί τους παιχνίδια και ρούχα που δεν χρειάζονται πια και δώστε τα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Έτσι θα μάθουμε στα παιδιά μας το μήνυμα των Χριστουγέννων που είναι η προσφορά και η αγάπη.