Τι χρειάζεται ο γιος από τον μπαμπά του

Μπαμπάς-γιος, μια έντονη σχέση, με πολλές κόντρες, ανταγωνισμό και πολλή αγάπη. Ο μπαμπάς είναι ο ήρωας του γιου, το απόλυτο πρότυπο του, αυτός που θα τον κάνει να πιστέψει στον εαυτό του και σίγουρα χρειάζεται την απόλυτη αποδοχή του.

Βλέπω καθημερινά τον Ερμή να αναζητά τη συντροφιά του Νίκου, του ζητάει να παίξουν μαζί, να δουν μαζί ταινίες, να πάνε βόλτα με τα ποδήλατα.

Είναι πολύ σημαντικό ένα μπράβο του μπαμπά του στις προσπάθειες του. Και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο ζητά τη γνώμη του και την παρέα του. Μαζί περνάνε καλά, γελάνε, λένε αστεία, διαφωνούν, έχουν ένα δικό τους τρόπο επικοινωνίας. Μπορεί να έχουν στιγμές με ένταση αλλά τελικά πάντα βρίσκουν τον τρόπο να το λύσουν γρήγορα και να προχωρήσουν στην επόμενη δραστηριότητα που θα τους κάνει χαρούμενους.

Τι χρειάζεται ο γιος από το μπαμπά του;

• Να περνάει χρόνο μαζί του. Μια βόλτα με το ποδήλατο, ένα επιτραπέζιο, ένα σπορ θα σας κάνουν να περάσετε ωραία μαζί και να έρθετε πιο κοντά.

• Την αποδοχή του. Δείξτε του με κάθε τρόπο ότι τον εμπιστεύεσαι, ότι πιστεύεις σε αυτόν και ότι στηρίζεις τις επιλογές του.

• Καθοδήγησε τον, είσαι το απόλυτο πρότυπο του. Εσύ θα του δείξεις πώς να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει.

• Τα λάθη επιτρέπονται. Μέσα από τα λάθη παίρνουμε πολύτιμα μαθήματα. Δες κάθε λάθος σαν ευκαιρία για να του εξηγήσεις τι δεν πήγε καλά και τι να αποφύγει την επόμενη φορά.

• Δώσε προσοχή στις ανάγκες του. Μην προσπαθείς να του επιβάλλεις αυτά που ονειρεύεσαι για εκείνον, άκου προσεκτικά τις δικές του ανάγκες και τα δικά του όνειρα.

• Αγάπη, δείξε του με κάθε τρόπο ότι τον αγαπάς και μάθε του πώς να αγαπάει με το να φροντίζεις και να αγαπάς την οικογένεια σου.