Ο σημαντικός ρόλος του μπαμπά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

simantikos rolos mpampa

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια χαρούμενη περίοδος για το ζευγάρι, έχει όμως και τις δυσκολίες της αφού οι μελλοντικοί γονείς βιώνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και συναισθήματα.

Παρόλο που η σύντροφος σας θα έχει πάνω της το μωράκι σας για εννιά μήνες, ο δικός σας ρόλος δεν είναι λιγότερο σημαντικός. Αυτούς τους εννιά μήνες η σύντροφος σας θα βιώσει πολλές σωματικές αλλά και συναισθηματικές αλλαγές, πολλοί μπαμπάδες αυτή την περίοδο νιώθουν αποξενωμένοι και ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν αρκετά. Η αλήθεια είναι ότι θα ζήσετε πολλές αλλαγές, η σύντροφος σας, σας χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ και είναι σημαντικό να μπορείτε να στηρίζετε και να καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλο.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο μελλοντικός μπαμπάς πρέπει να βοηθήσει όσο μπορεί τη σύντροφό του αλλά και να προετοιμάσει τον εαυτό του για τον καινούριο του ρόλο.

Πώς θα το καταφέρετε αυτό;

• Συνοδεύστε τη σύντροφό σας σε όλες τις προγραμματισμένες εξετάσεις, αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε πώς το μωρό μεγαλώνει αλλά παρέχει και συναισθηματική ασφάλεια στη σύντροφό σας.

• Βοηθήστε όσο περισσότερο μπορείτε στο σπίτι, σε αυτή τη φάση η σύντροφός σας χρειάζεται ξεκούραση.

• Συζητήστε μαζί της. Είναι σημαντικό να μοιράζεστε σκέψεις και συναισθήματα που και οι δυο νιώθετε για πρώτη φορά.

• Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

• Βοηθήστε τη σύντροφο σας να είναι χαρούμενη και αισιόδοξη.

• Κάντε μαζί κάποιο είδος γυμναστικής, αν το επιτρέπει ο γιατρός σας.

Αναστασία Φωκά – Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας – anastasiasworld.gr